Ars PoeticaA Széchenyi Tőkebefektetési Alapot kezelő szervezetként küldetésünk, hogy a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásokat növekedési pályára állítsuk, megalapozott üzleti terveik véghezvitelét egy állami tőkeprogram keretében tőkejuttatással, illetve szakmai részvétellel támogassuk. A vállalkozásfejlesztést átmeneti idejű – átlagosan 5 éves időtartamra szóló – tőkebefektetés útján valósítjuk meg.

Az a meggyőződésünk, hogy az üzleti bizalomra nem feltétlenül csak külső folyamatok vannak hatással. Legjobb példa erre éppen mi – és az általunk kezelt Széchenyi Tőkebefektetési Alap – vagyunk. Olyan forrás áll rendelkezésünkre, amelynél nem fenyeget az, hogy pár nap, vagy hónap alatt kimerülne, vagy a feltételei elszakadnának a reálisan kitermelhetőtől. Azok a társaságok, amelyeket működésünk során eddig átvilágítottunk, nem arról tanúskodtak, hogy csak a pénzen múlik egy vállalkozás sikere, hanem sok más októl is függ, amelyek miatt nehezebbé vált a működés. Feladatunk nem szorítkozik csupán a tőkebefektetés végrehajtására, amennyiben nem kerül sor befektetésre, akkor is hasznos tanácsok birtokába juthat a vállalkozás. Szeretnénk szakmai útmutatással, hasznos információk közreadásával is segíteni a cégvezetői döntéshozatalt, a finanszírozási szerkezet kialakítását, a piaci lehetőségek megragadását. Elsősorban a már régebb óta működő kis- és középvállalatokra figyelünk, amelyek olyan iparágban és olyan régióban tevékenykednek, ahol az ő saját sikerük tovagyűrűző hatásokat is kiválthat, és közvetve segíti egy ágazat vagy tájegység fejlődését. Ezekre a vállalkozásokra sokszor jellemző, hogy nem feltétlenül a forrás, hanem sokkal inkább az információ hiánya szab gátat lehetőségeiknek.

Ennek eszközéül létrehoztuk ezt a szakmai blogot, ahol mindezekről a témákról rendszeresen írunk, online napló formájában. Bízunk benne, hogy az írásaink között olvasgatva ön is talál hasznos és érdekes információt vállalkozása sikerre viteléhez!