Szechenyi_Tokealap_BITE_Bakery_video_A hazai Thermotechnika vállalatcsoport és beruházása, a különleges péksüteményeket árusító gyorsétterem-lánc igazi ínyencfalat akkor is, ha befektetésekről van szó. 
Példája ékes bizonyítéka annak, hogy ha egy vállalkozásnak minden eszköz rendelkezésére áll ahhoz, hogy egy iparág szélesebb vertikumában tevékenykedjen, a megfelelő, átgondolt előkészületeket követően eltörölheti a korábbi határvonalakat, és növekvő bevételt, látványos sikereket és országos elismerést érhet el.

A magyar Thermotechnika cégcsoport vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során. Leányvállalata, a Crown Foods kulcsfontosságú piaci tapasztalattal rendelkezett: menedzsmentje az elmúlt évtizedekben sikeresen épített fel és irányított magyar kiskereskedelmi hálózatokat, éttermi láncokat, mégis forradalminak tűnt az ötlet, hogy saját éttermi hálózatot indítson. A beruházás előkészítése másfél évig tartott, hazai és külföldi piackutatásokkal, a termékek és szolgáltatások kidolgozásával, valamint szükséges tőke előteremtésével. A cég a korábbi befektetéseken túl 13 millió forint értékben emelt tőkét, amelyet az Széchenyi Tőkealap befektetése két ütemben, a tervek szerint összesen 49 millió forintos tőkeemelésként egészít ki.

Ennek eredményeként született meg a BITE bakery café márka, amely február 13-án nyitja meg első budapesti éttermét. A következő 5 évben a tervek szerint 8 saját működtetésű étterem nyílik különböző nagy forgalmú helyeken, amellyel a Crown Foods mintegy 50 főt foglalkoztathat. A cég ezzel új gyorséttermi szegmens meghonosítását tűzte ki célul: olyan újszerű szolgáltatást és terméket kínálni, amely friss, minőségi élelmiszerével kiválóan illeszkedik a hazai fogyasztók elvárásaihoz és ízlésvilágához. A termékeket egy pékséghez hasonlóan az alapanyagok összekeverésétől a készre sütésig a helyszínen végzik. Ez a kategória tőlünk nyugatra, illetve a tengerentúlon egyre elterjedtebb. Friss alapanyagból készülő kelt tésztából, forró, ropogós és omlós perecet és tekercseket kínál majd különböző ízvilágban és kiegészítőkkel. A frissen sütött tradicionális perecformához mártogató szószok széles választékát kínálják.

Ezzel a fejlesztési projekttel a cégcsoport kihasználja meglévő szinergiáit és azokból újakat teremt, hiszen vendéglátóipari ismereteit és ingatlanpiaci kivitelezői kompetenciáit tudja ötvözni az új tevékenység révén, amely ígéretes alapot biztosít az üzleti szemlélethez és a célokhoz, azaz a hosszú távú és eredményes működéshez.

A projektről készült kisfilmünk megtekinthető itt, az SZTA honlapján, illetve YouTube-csatornánkon is.