egészségügyVannak bizonyos iparágak, amelyek az átlagosnál jobban vonzzák a befektetőket. Ezekre általában jellemző, hogy folyamatosan fejlődnek, kedvező a jogi és pénzügyi környezetük, erős a versenypiacuk, illetve vállalati szinten az átlagosnál nagyobb a növekedési lehetőség. Ide soroljuk például az informatikát, a kreatív- és médiaipart vagy különböző fogyasztói szektorokat. Bár az SZTA portfóliójának jelentős részét teszik ki a fenti területeken dolgozó vállalatok, az egyik legnépesebb tábort két legújabb befektetésének köszönhetően immár az egészségügyben, illetve a biotechnológiában tevékenykedő cégek teszik ki.

A folyamatos fejlesztések és beruházások révén az egészségügyi ipar ma világszerte rendkívül dinamikusan fejlődő ágazat, nem meglepő a folyamatos befektetői aktivitás a szektorban. Szerencsére hazánkról is épp ugyanez mondható el. A Széchenyi Tőkealap alapítása óta számos ígéretes, jelentős növekedést tervező céggel találkoztunk, és 13-ba végül be is fektettünk, ami egy rendkívül magas számnak számít a hazai tőkebefektetői piacon. Valamennyi cég képes volt olyan üzleti tervet összeállítani, amely meg tudja alapozni azt a növekedési görbét, amely megfelel az alap feltételeinek, és amely akár hosszú távon is biztosítani tudja a cég sikeres működését.

Az SZTA két újabb befektetése a Healthcare Solutions Kft. és a DAY MED Kft., amelyekben 200 millió, illetve 70 millió forint tőkét emelt, kiegészítve 25, illetve 30 millió forint értékű privát befektetéssel. Bár a két vállalat tevékenységi köre különbözik, üzleti tervük alapján képesek újítóak és frissek lenni saját piacukon, és széles ügyféligényeket képesek kielégíteni.

Mit érdemes tudni a Healthcare Solutions Kft.-ről?

Az induló győri vállalat kórházak és egyéb egészségügyi intézmények betegellátásához szükséges eszközigényekre kínál korszerű megoldást. Tevékenységi körébe tartozik egyrészt különböző orvosi gépek bérbeadása, üzemeltetése és karbantartása, másrészt egészségügyi fogyóeszközök értékesítése.

Az SZTA által kihelyezett 200 millió forintot, illetve a további 25 millió forint értékű privát tőkét a társaság olyan nagy tudású berendezések és speciális gyógyászati termékek beszerzésére költi, amelyek segítségével növelhető a betegellátás hatékonysága, a diagnózisok pontossága. Továbbá az újonnan beszerzett eszközök pénzügyileg is jobban tervezhető és hatékonyabb megoldást jelentenek, mint a korábbi eszközállomány. Fiatal kora ellenére a vállalat támaszkodni tud az anyacég magasan képzett, széleskörű piaci kapcsolatrendszerrel és termékismerettel rendelkező menedzsment tagjaira.

Mit érdemes tudni a DAY MED Kft.-ről?

A csitári székhelyű vállalkozás Magyarországon az elsők között indított komplex terápiatámogató és betegedukációs programokat a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett gyógyszercégek partnereként. A cég tevékenysége révén arra a fontos és jellemző problémára kínál megoldást, hogy sok beteg nem az orvosi evidenciáknak és kezelőorvosuk javaslatainak megfelelően alkalmazza a különféle terápiákat, aminek következtében számukra a várható pozitív hatás jelentősen csökkenhet vagy elmaradhat.
Az SZTA 70 millió forintos, illetve az ehhez kapcsolódó 30 millió forintos privát tőkebefektetésének köszönhetően a vállalkozás tervei szerint újabb piacokat tud szerezni az organikus gyógyszergyártók körében, illetve szolgáltatásaival a generikus gyógyszergyártókat is el szeretné érni.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]