#Stayathome Coding Camp néven ingyenes kurzust indít a Széchenyi Tőkealap-kezelőtől tőkebefektetést kapott Green Fox Academy azoknak, akik tanulással töltenék a koronavírus miatt felszabadult idejüket, és szívesen elkészítenék első saját webalkalmazásukat. A háromhetes képzésre azokat is várják, akik már régóta bele akarnak kóstolni a tech világába, vagy akár egy ideje karrierváltáson is gondolkodnak, de előbb kipróbálnák magukat, mennyire való nekik egy bootcampképzés.

Március 11. óta hivatalosan is vészhelyzet van az országban, a koronavírus miatt kialakult körülmények sokakban keltenek szorongást. A járvány lassítása érdekében hozott intézkedések miatt egyre többen nem tudják folytatni a munkájukat, ami még jobban megnehezíti ezt az időszakot. A szakemberek szerint a szorongás oldásában segíthet, ha kellemes dolgokra koncentrálunk, és legalább időszakosan lefoglaljuk magunkat, erre kínálnak jó alternatívát a különböző önfejlesztő programok. A junior programozó képzéseket nyújtó Green Fox Academy folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy hogyan tudja a szakértelmét az emberek segítségére fordítani a járvány ideje alatt, többek között ezért döntött úgy, hogy ingyenes online képzést ajánl fel azoknak, akik nem tudják folytatni a munkájukat, vagy az otthoni munkavégzés mellett belefér a hétköznapjukba pár óra tanulás.

 

Már második hete online zajlik a képzés

A különböző szakmai hátterű emberek átképzésével foglalkozó iskola – habár nem hivatalos oktatási intézmény, így a szabályozás nem vonatkozik rá – hisz a social distancing erejében, ezért két hete a tanteremből átköltözött a virtuális térbe. Az átállást alapos tervezés előzte meg, egy-két apróbb nehézségtől eltekintve a nyolc budapesti és prágai csoport képzése zavartalanul állt át online platformra.

“Hiszek abban, hogy az online átállás sikere kevésbé a használt eszközökön, sokkal inkább azon múlik, hogy a tananyag mennyire alkalmas online tanításra” – mondta el Kökény Tamás, a bootcamp vezető mentora. A Green Fox Academy-nél ez adott volt: blended classroom módszertan szerint tanítanak, amiben keverednek a hagyományos tantermi oktatási módszerek a digitalizáció nyújtotta lehetőségekkel. A képzés során videós tananyagokat használnak, amiket a hallgatóknak önállóan, otthon kell feldolgozniuk. “Ami újdonság, hogy a mentoraink által támogatott önálló és csoportmunka most online térben, adott esetben chatszobákban zajlik, de az első két hét tanulsága és a hallgatók visszajelzése szerint ebben a formátumban is nagyon jól működik a közös munka” – jegyezte meg Kökény Tamás.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

 

Hetente indul új kurzus

Az átállás sikerein felbuzdulva a programozóiskola március 30-án indítja el ingyenes online képzését, amit hetente újabb csoport követ április végéig. A kurzus 3 hetes lesz, az órák minden hétköznap délután 3 és 7 között zajlanak majd. “Szeretnénk a lehető legszemélyesebb légkört megteremteni, amit az online tér enged, hiszen a képzéseinknek a mentorokkal és csapattagokkal kialakult erős kapcsolat az egyik erőssége. Ezért egy webináriumtól eltérően a videós tananyagok mellett a mentoraink is együtt dolgoznak majd a résztvevőkkel” – hangsúlyozta Gyulavári Ádám, a Green Fox online képzést vezető mentora.

Az iskola minél szélesebb kör számára szeretné elérhetővé tenni a lehetőséget, ezért a jelentkezőknek mindössze egy egyszerű űrlapot kell kitölteniük a Green Fox Academy weboldalán. A csatlakozáshoz pedig csupán egy laptopra, stabil internetkapcsolatra, a tananyag feldolgozásához pedig középfokú angol nyelvtudásra van szükség. “Úgy látjuk, hogy a programozói tudás még jobban felértékelődik, így amellett, hogy a képzés jó lehetőség a önfejlesztésre, akár egy új karriert is megalapozhat azoknak, akik váltásra kényszerülnek. Bízunk benne, hogy sokaknak segíthetünk ezzel a kezdeményezéssel, ezért a helyek számát sem korlátoztuk, a lehetőségeinkhez mérten az érdeklődésnek megfelelő erőforrást biztosítunk a programhoz” – mondta el Gyulavári Ádám.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 2018-ban 199,4 millió forintot fektetett be, 2019-ben pedig további 47 millió forintos tagi kölcsönt nyújtott a Green Fox Academy-nek, amely a vállalkozás növekedési terveinek megvalósítását segítette.

 

*********************************

A Green Fox Academyről:

A Green Fox Academy, Magyarország első 4 hónapos bootcampje, a munkaerő-piaci igényekre válaszolva 2015 októberében kezdte el a junior programozók képzését, ma pedig már két lokáción, Budapest mellett Prágában zajlik az oktatás. Míg az első évfolyamot 21 hallgató kezdte meg, 2017-ben már 200 hallgatót vettek fel, 2020 márciusáig pedig már több mint 860 hallgató iratkozott be csak Magyarországon. A programozáson túl a soft skilleket – többek között stresszkezelést, prezentálást, csapatjátékot – is fejlesztik, ezzel is megkönnyítve a hallgatók karrierváltását. A junior programozók képzése mellett rendszeresen tartanak kihelyezett vállalati képzéseket partnercégeiknél, emellett belső fejlesztési ügynökségükben, a Húliban a frissen végzett juniorok bevonásával fejlesztési projekteken is dolgoznak.

A végzetteket az elhelyezésben is segítik, már több mint 90 partnercéggel működtek együtt. Az oktatott tananyagot is folyamatosan a vállalatok igényeihez igazítják, többek között ennek a belső minőségbiztosítási mechanizmusnak köszönhetően a végzett hallgatók 91 százaléka helyezkedett el IT területen.

A Green Fox Academy folyamatosan keresi az új lehetőségeket, hogy felkészítsék a munkavállalókat a digitális átállásra. Ennek keretében nyitották meg 2018 szeptemberében Prágában az első külpiaci iskolájukat. Az új célcsoportok bevonásának egyik állomásként szintén 2018 szeptemberében indították el kifejezetten kisgyermekes anyukák számára az Academy4MoMs-szal közös képzésüket, mely elnyerte az ITBEHAVIOUR Award 2018-at Humánmenedzsment kategóriában. 2019 októberében pedig elstartolt az első, munka mellett is végezhető részidős programozóképzésük,.

Kapcsolódó weboldalak:

https://www.greenfoxacademy.com/