Idén immár ötödik alkalommal rendez a HVCA Oktatási Bizottsága és az Equity Thursday VC Grill rendezvényt július 5-én, amely keretében kockázati tőkebefektetők vállalkoznak arra, hogy megválaszolják a résztvevő forrásbevonáson gondolkodó vállalkozók, ötlet-és projektgazdák, startupok, valamint cégvezetők legizzasztóbb kérdéseit, kötetlen beszélgetés formájában.

Számtalan kérdés fogalmazódhat meg azokban, akik tőkebevonáson gondolkodnak: Hogy néz ki egy befektetési folyamat? Mi az, amivel fel lehet kelteni a befektetők érdeklődését, és milyen tényezők ronthatják az esélyeket? Mi és miért került bele a term sheet-be? Milyen típusú projektbe fektetnek a befektetők és jellemzően milyen összeget?

Balassa Tamás (PortfoLion), Szluha Dénes (Hiventures), Kiss Gábor (Bonitás), Bertóti István (X-Ventures), valamint Medveczky Márton (Buran VC) a VC Grill rendezvény keretében arra vállalkoznak, hogy tabuk nélkül megválaszolják a résztvevők kérdéseit vagy akár kritikáit is. Az említett befektetőkben az a közös, hogy mindannyian rendelkeznek kihelyezésre váró tőkével, és aktívan keresnek ígéretes projekteket, csapatokat, amelyek potenciális befektetési célpontok lehetnek. Ez egy tökéletes alkalom lehet tehát arra, hogy jobban bele lehessen látni a befektetők fejébe, valamint arra is, hogy kötetlen keretek között ismerhessék meg őket közelebbről az érdeklődők.

Az esemény kiváló tapasztalat lehet startuppereknek, akik még csak most barátkoznak a forrásbevonás lehetőségével, de akár a rutinos cégvezetők számára is, akiknek már van korábbi tapasztalatuk befektetői tárgyalások, illetve tőkebevonás kapcsán. A saját tapasztalatait bárki megoszthatja a résztvevőkkel, sőt, itt a lehetőség egyenesen nekiszegezni a miérteket a befektetőknek!

Sokszor hangsúlyoztuk, hogy azoknak, akik külső tőkét szeretnének bevonni, érdemes tisztában lenniük azzal, hogy mi vezérli a befektetőket. Nem csak azért, hogy megfelelően fel tudjanak készülni a jelentkezésre és a tárgyalássorozatra, hanem azért is, hogy eredményes, közös célok megvalósításán alapuló több éves együttműködést sikerüljön elérni. Arról, hogy milyen lehet tőkebefektetőnek lenni, korábban ebben a bejegyzésünkben már írtunk, illetve összegyűjtöttük azokat a tényezőket is, amelyek tapasztalatunk szerint a legtöbb befektető döntését befolyásolhatják.

Ez az esemény azon alkalmak egyike, amikor a résztvevők személyesen feltérképezhetik a forrásbevonás lehetőségeit, potenciális befektetőkkel ismerkedhetnek meg és választ kaphatnak a befektetőkkel, valamint a tőkebevonással kapcsolatos kérdéseikre.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az eseményre 18.00-tól várják az érkezőket, a befektetők „izzasztása” pedig 18.30-tól kezdődik. Ha az este folyamán már nem maradt megválaszolatlan kérdés, a beszélgetést a networking program során 20.00 és 21.00 között lehet folytatni, ahol az előadók mellett további befektetőkkel is megismerkedhetnek a résztvevők. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció, valamint további információ itt található.