A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szervezésében 2018. november 27-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Startupok Éjszakája a Bálna Budapest rendezvényközpontban. A rendezvény fókuszában a budapesti startup és – a regionális vezető szerepre törő – innovációs ökoszisztéma áll, melyet kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, jó gyakorlatok ismertetése és izgalmas kiállítók révén jár körbe a program.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, mint a Magyarországon egyetlen európai minősítéssel rendelkező Business Innovation Center, elkötelezett a kkv-k és startupok támogatásában, így átfogó segítséget nyújt számukra abban, hogy fejlesztéseiket minél többen megismerhessék világszerte. Az alapítvány célja, hogy a nemzetközi jó gyakorlatokat a kiemelkedő startupokhoz eljuttassa, illetve a budapesti startup ökoszisztémát minél több helyszínen, országos és nemzetközi szinten is bemutassa. Ennek részeként a Startupok Éjszakáján a közönségnek, startupoknak, hazai és külföldi szakembereknek, befektetőknek, illetve vállalkozóknak nyújtanak teret a főváros innovációs körképének szemléjére november 27-én 18 és 22 óra között.

A szakmai érdeklődők mellett bárkinek érdemes ellátogatnia a kiállításra, aki valamilyen módon kötődik a startupok világához, vagy a jövőben munkavállalóként képzeli el magát ebben a közegben, hiszen ezek a dinamikusan növekedő, nemzetközi színtérre is készülő cégek fokozott intenzitással törekednek csapatuk bővítésére.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az eseményt Varga Mihály, pénzügyminiszter nyitja meg köszöntőjével, de megnyitó beszédet tart majd Dr. Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese is. A köszöntők után bemutatkozik több díjnyertes budapesti és külföldi startup is – a 8. Be Smart startup verseny díjátadó keretében.

Az érdeklődők megismerhetik a startupok mögött álló, azokat fejlesztő és támogató szervezeteket és vállalatokat is, hiszen jelen lesznek a Semmelweis Egyetem, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetem innovációs szervezetei és a Nemzeti Fejlesztési és Innovációs hivatal képviselői is, akik arról számolnak majd be, hogy hogyan járulnak hozzá a startupok és az innovatív kkv-k sikeréhez. Beszédet tart többek között Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, és Dr. Lazányi Kornélia, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja is.

A Főváros nemzetközi kapcsolatrendszerének szerepéről és lehetőségeiről is szó lesz, miközben startup sikertörténetekből is inspirálódhatnak a résztvevők. Megtalálhatjuk majd a Route4U fejlesztői csapatát, akik egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép alkalmazást hoztak létre. Az este kiváló alkalom lesz a networkingre is, a kísérőprogram keretében pedig fővárosi és állami startup programok, inkubátorok is bemutatkoznak.

A programról bővebben a rendezvény oldalán tájékozódhatunk, regisztrálni itt lehet.