Összesen mintegy 300 millió forint kockázati tőkét kapott a junior szoftverfejlesztőket képző Green Fox Academy. Az Irinyi II. Kockázati Tőkealapból és Balogh Péter Baconsult angyalbefektető csapatától kapott forrást rövidtávon az oktatási portfólió diverzifikálására fordítja a bootcamp: első lépésként többek között szeptemberben Prágában megnyitja első külföldi iskoláját, itthon pedig kisgyermekes anyukák számára indít hiánypótló programozó képzést a szakemberhiány enyhítésére.

Iparági becslések szerint mintegy 40 000 informatikus hiányzik a hazai munkaerőpiacról, ami a digitalizáció térnyerésének köszönhetően szektortól függetlenül minden területet érint. Teljes szakmák tűnnek el és jönnek létre, egy karrieren belül több szakmaváltásra is szükség lehet, így felértékelődik az új képességek elsajátításának képessége. Erre kínál megoldást a Green Fox Academy, ahol 4,5 hónap alatt képeznek junior programozókat. A 2015-ös indulás óta több mint 320 fejlesztő végzett a bootcampen, 91 százalékuk helyezkedett el IT szakemberként, emellett partnercégeknél belső képzések keretében további 78 hallgatót képeztek.

Míg az első évfolyamot 21 hallgató kezdte meg, 2017-ben már 200 hallgatót vettek fel, 2018 októberében pedig már a 10. évfolyamot indítják, illetve hatodik, partnercégeiknél tartott in-house képzésüket zárják. A programozás mellett a soft skilleket – többek között stresszkezelést, prezentálást, csapatjátékot – is fejlesztik, ezzel is megkönnyítve a hallgatók karrierváltását.

A képzés célja, hogy felkészítse a munkavállalókat a technológiavezérelt munkaerőpiacra, hiszen az informatikushiány valós problémát jelent – és nem csak Magyarországon.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Szeptemberben Prágában is indul a képzés

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealapból, illetve a Balogh Péter nevével fémjelzett Baconsult angyalbefektető csapattól kapott összesen mintegy 300 millió forint kockázati tőkét a bootcamp az oktatási portfóliója diverzifikálására használja. Ennek keretében szeptemberben megnyitja első külföldi iskoláját Prágában, és még a hónapban el is indítja az első képzését. Nemcsak az új lokációk, de az új célcsoportok bevonására is folyamatosan keresi a lehetőséget a Green Fox Academy, hogy minél több embert készítsenek fel a digitális átállásra. Egyik ilyen kezdeményezésük a szeptemberben induló Academy4MoMs-szal közös képzésük, ami kifejezetten a kisgyermekes anyukákat célozza meg.

Fel kell készülni az Ipar 4.0-ra

A Green Fox Academy törekvései összecsengenek a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Irinyi II. Kockázati Tőkealap céljával, hogy biztosítsa a magyar kis- és középvállalkozások digitalizációjához szükséges humánerőforrást, ezért döntöttünk a bootcamp támogatása mellett.

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap tevékenysége a negyedik ipari forradalom által támasztott, megváltozott igények kielégítésére kínál megoldást. Igyekszünk rendszeresen hangsúlyozni, hogy a hazai vállalkozásoknak fel kell készülniük időben, az Ipar 4.0 által előidézett változásokra. A versenyképességük megtartása érdekében a szaktudással rendelkező humánerőforrás biztosítása mellett a megfelelő tőkeági finanszírozás is elengedhetetlen.

Az Irinyi II. Kockázati Tőkealap menedzselése szervesen illeszkedik az idei évtől négy tőkealapot és 63 milliárd forint forrást kezelő Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. tevékenységébe, amelynek célja a magyar kis- és középvállalkozások növekedési tőkével való ellátása, kiemelt figyelmet fordítva az exportképes iparvállalkozásokra. Az Alap elsősorban a nemzeti iparfejlesztési stratégiában, az Irinyi Tervben kiemelt iparágak hosszú távú növekedésre képes vállalatait támogatja. A 8 milliárd forintos tőkealap teljes futamideje 15 év, amely alatt a sikeres exitekből visszaforgó összegek újra befektethetőek lesznek.