szechenyi_2020Július 9-től számos mikro-, kis- és középvállalkozás előtt nyílik meg a lehetőség, hogy a következő két éven belül 5 és 500 millió forint közötti értékű vissza nem térítendő pályázati forráshoz jusson. Az uniós fejlesztési források hivatalos pályázati oldalán ugyanis megjelent a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két új, a feldolgozóiparban tevékenykedő cégeknek szánt kiírása. A pályázatok keretében elsősorban kapacitásfejlesztésének és gépek beszerzésének finanszírozására van lehetőség.

A május 20-i, külpiacokat megcélzó kkv-k részére kiírt, 5 milliárd forint értékű, GINOP-1.3.1.-15 kódszámú pályázat után a múlt hét folyamán újabb, összesen 80 milliárd forint értékű, elsősorban kapacitásfejlesztésre igényelhető uniós forrás vált elérhetővé.

A GINOP-1.2.1-15 kódszámú, a mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítését támogató felhívás 65 milliárd forint értékű keretösszege egyenként 50-500 millió forinttal támogatja a nyertes pályázó vállalkozásokat. Az elnyert összegek 50 százalékos önrésszel vehetők igénybe olyan mikro-, kis- és középvállalkozások által, amelyek legalább 1 főt foglalkoztatnak, székhelyük Budapesten, illetve Pest megyén kívül található, és legalább egy teljes lezárt pénzügyi év áll mögöttük.

Önállóan támogatható tevékenység:

Ehhez kapcsolódó, önállóan nem támogatható tevékenységek:

A GINOP-1.2.2-15 kódszámú pályázati kiírás a szabad zónákban működő mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásait támogatja összesen 15 milliárd, egyenként pedig 5 és 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatással.

A pályázatokat a vállalkozások 2015. július 9. és 2017. július 10. között nyújthatják be. A pályázat a feldolgozóipar számos ágazatának vállalkozásait támogatja, a felsorolás megtalálható a pályázati kiírásban.

Ahogy már többször is hangsúlyoztuk, a pályázati források, főleg a jelentős mértékű önrészt feltételként meghatározó kiírások elnyerésének esélyét nagymértékben növeli a vállalkozás erős tőkehelyzete, amelyet tőkeemeléssel, illetve kockázatitőke-bevonással lehet tovább erősíteni, így a két éves pályázati időszak alatt a vállalkozásoknak számos lehetőségük van külső forrás bevonására.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]