Már a Standard kategóriában a DM-KER részvényei

A Budapesti Értéktőzsdén az építőipari- és mezőgazdasági gépeket forgalmazó DM-KER részvényei  immár a Standard kategóriában forognak.

A DM-KER és a Széchenyi Alapok története több évvel ezelőtt kapcsolódott össze.

A cég értékpapírjaival 2020 januárjában indult meg a kereskedés a középvállalati igényekre specializált BÉT Xtend platformon. A tranzakció során a Széchenyi Alapok Zrt. által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap vezető befektetőként szerzett részesedést a társaságban.

A 2022. március 24-i kereskedésindító csengetéssel, amelyen Hajnal Tamás a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatói tanácsadója és Gayer Attila befektetési igazgató is részt vettek, a DM-KER részvényei a BÉT középvállalati platformja, a BÉT Xtend után immár a Standard kategóriában forognak.

A 2008-ban alapított DM-KER kimagasló eredményeket ért el az építőipari- és mezőgazdasági gépek értékesítésében. Az eszközök forgalmazásán túl a társaság az alkatrész-értékesítésben és a szervizelésben is érdekelt. A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás dinamikusan növekszik, emellett olyan, a szegmensben elismert márkák hivatalos és kizárólagos hazai forgalmazója és javítóműhelye, mint a Csehországban gyártott Bobcat és a dél-koreai Doosan.

A DM-KER-nél azt valljuk, hogy a fejlődésben sosem szabad megállni, ez egyaránt igaz az üzleti tevékenységre és a tőkepiaci jelenlétre is. Szeretnénk, ha a vállalat részvényeit néhány év múlva már a prémium kategóriában jegyeznék, ehhez ma megtettük az első lépést – mondta el a szintlépés kapcsán Kocsy Barnabás, a DM-KER Nyrt. vezérigazgatója.