BITE_bakeryA Gróf Széchenyi Család Alapítvány idén a BITE bakery cafénak ítélte az általa alapított Év Széchenyi Vállalkozása fődíjat az 500 millió forint alatti éves árbevétellel rendelkező cégek kategóriájában. A cégről érdemes tudni, hogy az SZTA még 2012-ben fektetett be tőkét, ami révén Budapest központi helyén, a Nyugati téren nyitották meg első, különleges ízvilágú, házi készítésű péksüteményeket, többek között pereceket, tekercseket és kávét árusító éttermüket. A brand mára kinőtte magát, és elkezdett felépíteni egy franchise hálózatot, amelyre már országos szintű érdeklődés mutatkozik a potenciális partnerek részéről.

A rangos díjat a háromtagú független szakmai zsűri többek között a termelékenység, a társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség területén mutatott teljesítménye alapján ítélte a BITE bakery café brandet létrehozó Crown Foods Kft.-nek. A Széchenyi Tőkebefektetési Alap összesen közel 100 millió forint értékű tőkebefektetése révén egyrészt 2013-ban a Nyugati téren megnyílt az első BITE bakery café, másrészt a cég elő tudta készíteni a franchise hálózat elindítását és kiterjesztését. Tavaly év végén a budapesti Király utcában meg is nyílt az első, külső partner által üzemeltetett kávézó. A brand egyediségét elsősorban a saját készítésű, adalékanyag-mentes, újszerű termékek, illetve az a kávézók, a pékségek és a street food éttermek stílusát és kialakítását ötvöző üzletek alkotják. A három fő termékcsoport a perec, a tekercs és a kávé, de emellett számos újszerű péksütemény, édesség és italok is kaphatók az üzletekben. A cég termékpalettája indulás óta sokat fejlődött, a termékek száma megtöbbszöröződött, és már több non-food, kiegészítő termék is elérhető. A két állandó BITE bakery café üzlethelyiség mellett a cégvezetés folyamatosan keresi országszerte azokat a vállalkozókat, partnereket, akik sikeres üzletet kívánnak működtetni, és nyitottak egy újszerű, innovatív magyar franchise-hoz való csatlakozás iránt.

Az első étterem indulásakor készült videó:

A cég az elmúlt években rengeteget dolgozott azon, hogy több újabb üzlethelyiséget is nyisson, és az elmúlt évben – többek között a király utcai BITE bakery café elindításával – abba a fázisba került, hogy meg is tudja valósítani ezeket a terveket. A menedzsment szakmai háttere és üzleti érzéke, a folyamatos megújulásra való képesség, valamint az innovatív termékek révén a cég a hazai vendéglátóipar egyik legstabilabban bővülő, magyar alapítású franchise hálózatává válhat a következő években. A Gróf Széchenyi Család Alapítvány elismerése annak határozott jele, hogy a vállalkozás fejlesztése megfelelő irányba halad. Ezt támasztják alá az egyre bővülő vendégkörtől érkező folyamatos pozitív visszajelzések és a franchise hálózathoz való csatlakozás iránt országszerte mutatkozó nagy vállalkozói érdeklődés is. A cég tervei szerint már 2018 első negyedévben megnyílhat két újabb budapesti franchise üzlet. Emellett több vidéki partnerrel is folynak a tárgyalások, így a BITE márka és vendégek kedvenc termékei hamarosan a fővároson kívül is felbukkanhatnak.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2017 díjról:

A Crown Foods Kft. által elnyert rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány azzal a szándékkal hozta létre 2015-ben, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a magyar alapítású vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nem csak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják, illetve amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékeli. A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményeinek három területét vizsgálják, a termelékenységet, a társadalmi felelősségvállalást és az újítási készséget. Az előző évek nyertesei között, olyan nagy nevű hazai cégek szerepelnek, mint az A-Híd Zrt., a Vill-Korr Hungaria Kft., a West End Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft, az Irodamarket Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Budapest Taxi, a Bonaventura Gold Kft. vagy a Béres Gyógyszergyár Zrt. BITE_bakery_Szechenyi_dij_atvetel Képek forrása: BITE bakery cafe