Regionális kínálatbővítésTöbb mint tíz éve működik sikeresen a hazai piacon az információtechnológiai fókuszú Trinity cégcsoport, amelynek saját fejlesztésű szoftvereit és vállalati erőforrás-tervezési rendszereit számos pénzügyi és befektetési, valamint ipari termelő vállalatok használja országszerte. Sikerének egyik alappillére, hogy egyedi, minőségi termékeire építve képes testre szabott megoldásokat kínálni ügyfeleinek. A „szintugrásra” számos üzleti lehetőség kínálkozik a hazai és a közép-európai régiós piacon, azonban ehhez a meglévő minőségi szakembergárdának bővülnie kell.

A cégcsoport céljainak eléréséhez az SZTA közel 58 millió forintos befektetéssel nyújt tőkeforrást. A befektetési döntés alapját a Trinity csoport elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye és folyamatos innovációra képes fejlesztői tudásbázisára épülő megalapozott cégfejlesztési terve adta. Ennek központi elemét képezi a munkavállalói létszám bővítése, amely az információtechnológia terén a cégek legnagyobb értékét jelenti, és az SZTA egyik legfontosabb célkitűzéséhez, a munkahelyek megőrzéséhez és növeléséhez is hatékonyan illeszkedik.

A Trinity cégcsoport két vállalatból áll: a Trinity Consulting Zrt. és a Trinity Enterprise Kft. A Trinity Consulting a saját fejlesztésű TRIAS szoftvercsaládra épülő rugalmas, naprakész és hosszú távú IT-tanácsadói szolgáltatásokat nyújt. Kiemelt célja, hogy a hazai piac meghatározó tanácsadójává váljon az informatika területén, és ezt elsősorban szakembergárdájának bővítésével érheti el.

A Trinity Enterprise vállalati erőforrás-tervezési rendszereket fejleszt és forgalmaz ipari vállalatok számára, illetve 2011 áprilisa óta egy vállalatirányítási rendszereket fejlesztő multinacionális cég, a CDC Software magyarországi kizárólagos viszonteladója és közép-európai forgalmazója. A cégcsoport további növekedéséhez elengedhetetlen a saját fejlesztésű TRIAS rendszer technológiai, illetve humánerőforrás-oldali fejlesztése, a TRIAS termékcsalád és a CDC Software termékportfólió elterjesztésével a közép- és kelet-európai terjeszkedési tervek valóra váltása.

Befektetői szemszögből világosan látszanak a cég jelenlegi, alapvető értékei: az egy évtized alatt megszerzett és a piacon végig sikerrel kamatoztatott szaktudás, a cégen belül kifejlesztett termékek, az ügyféligények alapos ismerete és az ezekhez való rugalmas alkalmazkodás képessége, illetve a hazai és régiós ügyfél- és partneri kapcsolatrendszer.

A cél azonban az, hogy a tőkebefektetés révén kiaknázhatóvá váljon a piaci potenciál, amely alapját a meglévő értékek képezik. A cég TRIAS pénzügyi-befektetési fókuszú informatikai megoldása, amely pénzügyi szolgáltatók vagyonkezelési, ügyfélszámla-kezelési, befektetési, letétkezelési, és back-office folyamatainak támogatását biztosítja, képes segíteni a befektetési, vagyonkezelési és biztosítói üzletágak hatékony működését is. A vállalati erőforrás-tervezési rendszerek révén pedig a termelő cégek működési hatékonysága növelhető meg jelentős mértékben. A partnervállalatok eddigi tapasztalatai szerint a Trinity alkalmazásának használatával az ipari vállalatok készletszintjei 25–60 százalékkal csökkenhetnek, a forgási sebesség 30-50 százalékkal, az értékesítés tervezhetősége 25-80 százalékkal növekszik. A termelési folyamatok professzionális menedzselése kézzelfogható előnyöket kínál, például emeli a termelékenységet, támogatja a pontos teljesítést, és optimálissá teszi a kapacitások kihasználását. E rendszerek regionális megismertetése és elterjesztése révén tehát akár több hullámban is jelentős piaci pozícióépítésre nyílik lehetőség.