A Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRt. konferenciája a Nemzetgazdasági Minisztériumban.
A Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRt. konferenciája a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

2014 több szempontból is a Széchenyi Tőkealap eddigi legjobb éve volt. Ebben az évben valósult meg a legtöbb befektetés, portfóliócégeink száma meghaladta az ötvenet, megvolt az első két sikeres exit, és sikerült egy időben, egy helyre összegyűjteni népes portfóliónk valamennyi cégét egy partneri nap alkalmából. Természetesen az ötvenedik befektetés megünneplésén túl az eddigi eredményekről, tapasztalatokról, és a további lehetőségekről, üzleti partnerségekről is szó esett.

A szakmai nap előadója volt a Nemzetgazdasági Minisztérium két helyettes államtitkára, Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója és Török József üzletfejlesztési igazgató, illetve aktív szereplőként jelen volt a portfólió ötven vállalkozása. Bár valamennyi vendég eltérő környezetből, tapasztalattal és jövőképpel érkezett a helyszínre, a cél, mondhatni, közös volt: további lehetőségeket nyitni vállalkozásuk előtt, akár üzleti, akár kapcsolati szinten. És erre nyílt is alkalom.

Míg a vendégek az előadóktól többet megtudhattak a 2020-as időszak küszöbön álló uniós forrásainak felhasználási prioritásairól, a finanszírozási és tőkeprogramok eredményességéről, a Széchenyi Tőkealap történetéről, sikereiről és további terveiről, addig a szünetekben a vállalatvezetők megismerhették egymást és egymás termékeit, illetve többük termékét és szolgáltatását is kipróbálhatták. A rendezvény remek lehetőséget adott azon előnyök megmutatkozására, amelyekről már korábban is írtunk: a közös bizalmi alap, az elérhető kapcsolatrendszer és a szakmai támogatás.

Annak ellenére, hogy az SZTA portfóliócégeinek Soprontól Debrecenig, Pécstől Nyíregyházáig az ország összes régiójából hosszú utat kellett megtennie a fővárosig, valamennyien részt vettek a találkozón. Ebből leszűrhető, hogy a kis- és középvállalkozások nyitottak az üzleti lehetőségekre, és kíváncsiak arra, miként megy a hozzájuk hasonló helyzetben lévő vállalatok szekere.

A legtöbb cégvezető az előadások előtti, közötti és utáni időben próbálta megtalálni cége üzleti igényeihez és céljaihoz legjobban illeszkedő szakmai és üzleti partnert, de voltak, akik saját tevékenységükről, üzleti lehetőségeiről előadást tartottak, illetve több büszke tulajdonos kiállította, bemutatta termékeit.

A rendezvény mindenki számára értékes tapasztalatokkal szolgált. Azáltal, hogy ennyi elégedett cégvezetői arccal találkozhattak, a vállalatok megerősítést kaphattak arról, hogy jó döntés volt egy tőkealaphoz fordulni finanszírozási forrásért. Természetesen a nagyfokú érdeklődés az SZTA számára is erős visszajelzéssel bírt tevékenysége értékéről és hasznáról.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az Alap 2015-ben is a lehető legtöbb hazai vállalat bővülését kívánja finanszírozni a még kihelyezendő uniós forrásokból. Természetesen ennek érdekében az SZTA jövőre is legalább olyan keményen és odaadással fog dolgozni, mint idén. Ez vehető akár újévi fogadalomnak is. Aki egy erős támogatói rendszerben szeretné bővíteni vállalkozását, illetve szeretne részese lenni a legdinamikusabban növekvő hazai befektetői cégportfóliónak, a következő linken veheti fel velünk a kapcsolatot: https://szta.hu/kapcsolat.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRt. konferenciája a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRt. konferenciája a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

A Széchenyi Tőkealap-kezelő ZRt. konferenciája a Nemzetgazdasági Minisztériumban.