szechenyi_2020_logoA Széchenyi 2020 program keretében újabb, a mikro-, kis- és középvállalkozások K+F+I tevékenységét támogató pályázat jelent meg „Innovációs voucher” címmel, GINOP-2.1.4-15 kódszámmal. A felhívás célja a kkv-k jelentősebb mértékű bevonása az innovációs láncba, illetve a vállalati innovációs tevékenység intenzitásának ösztönzése. A támogatási kérelmeket 2016. március 21-től 2018. március 20-ig lehet benyújtani.

Milyen tevékenységekre vonatkozik a pályázat?

A támogatást a pályázók elsősorban innovációs tanácsadás (a tudástranszfer, az immateriális javak megszerzése, védelme és kiaknázása és az ezeket magában foglaló szabványok és szabályozások alkalmazása terén történő tanácsadás, segítségnyújtás és képzés), illetve innovációs támogató szolgáltatások (irodahelyiség, adatbankok, könyvtárak, piackutatás, laboratóriumhasználat, minőségtanúsítás, tesztelés és tanúsítás biztosítása hatékonyabb termékek, eljárások és szolgáltatások fejlesztése céljából) finanszírozására fordíthatja.

Ezáltal lehetőségük nyílik a vállalatok számára szükséges, de általuk nem megvalósítható tevékenységgel kapcsolatos szolgáltatások, illetve a saját ötleteik, elképzeléseik kapcsán szolgáltatóktól (egyetem, kutatóhely, egyéb minősített szolgáltató), innovatív termék, eljárás vagy szolgáltatás kifejlesztése kapcsán igénybe vett K+F+I szolgáltatás igénybevételére.

Milyen összegre lehet pályázni?

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

A 3 milliárd forintos keretből az egyes vállalkozások minimum 3 millió és maximum 20 millió forintra pályázhatnak. A támogatás az elszámoltatható költségek 75 százalékát fedezi, amennyiben bármely három éves időszak alatt az innovációs tanácsadásra és támogató szolgáltatásokra nyújtott támogatás összege vállalkozásonként nem haladja meg a 200 ezer eurót. Ezen összeghatár felett az önrész 50 százalékra módosul. A felhívás szerint várhatóan 150-1000 támogatási kérelmet fogadnak el az elbírálók.

Kik nyújthatnak be támogatási kérelmet?

A pályázat elsősorban azoknak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szól, amelyek

További információk és részletek ezen a linken érhetők el.

További, aktuális EU-s pályázatok: