Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Olvasivaló pihenés idejéreTalálkozóinkon sok vállalkozó partnerünk számol be arról, hogy csak hétvégék vagy ünnepek alkalmával veszi kézbe a szakirodalmat, mert a hétköznapokban a legalapvetőbb hírkövetésen túl nincs idő a szakmai tudás fejlesztésére, a tájékozottság javítására. Sokan tudják, hogy a tanuláshoz való személyes viszonyt nem szabad elveszíteni – ez mindig jobb eredmények elérésére sarkall, segít a mélyebb tanulságok levonásában, új módszerek megismerésében, valamint abban, hogy ráérzéssel megtaláljuk saját megoldásainkat.

A vállalkozás elindításának, fejlesztésének, sikeres pályára állításának témakörében szeretnénk egy rövid ajánlót adni mindazoknak, akik a hétvégék vagy a síszünet alatt szívesen gyűjtenének érthető és hasznos tudást üzleti eredményeik, eredményességük javításához. Mindehhez sok sikert és kellemes időtöltést kívánunk!

StartUp Guide

Szechenyi_Tokealap-kezelo_Zrt_olvasnivalo_pihenes_idejere_1

Üzleti tanácsok fejlődő kisvállalkozások részére. Minden praktikus információt tartalmaz az alapítástól a működtetésig: szabályok, adózás, tőkebevonás; rendkívül gyakorlatias.

https://www.pressonline.hu/upload/pdf/SUG_2012_2_kiadas.pdf

 

 

Amit érdemes megtanulni a multiktól, és amit nem

Szechenyi_Tokealap-kezelo_Zrt_olvasnivalo_pihenes_idejere_2

A szerzője mind multinacionális, mind kis-, és középvállalati környezetben irányított társaságokat. Azokat a szervezési és irányítási elveket gyűjtötte össze, amelyek segítségével egy kis cég is kinőhet az átlagból, amelyek az ő szintjén is jelentős hasznot hozhatnak, és valóban illeszkednek a kisvállalati gyakorlatba is. Jóval több, mint egy átlagos, úgynevezett „menedzserbiblia” vagy önfejlesztő típusú könyv; annál sokkal életszerűbb és őszintébb.

https://www.libri.hu/konyv/amit-erdemes-megtanulni-a-multiktol-es-a-amit-nem.html

 

Cégvezetés és marketing az e-korban

Szechenyi_Tokealap-kezelo_Zrt_olvasnivalo_pihenes_idejere_3

Ebben a kiadványban a legjobb online eszközöket válogatták össze, amikre egy vállalkozásnak szüksége lehet, ha a vezetőség szeretne javítani a cég működési hatékonyságán.

https://www.libri.hu/konyv/cegvezetes-es-marketing-az-e-korban.html

 

 


A vállalkozás mítosza

Szechenyi_Tokealap-kezelo_Zrt_olvasnivalo_pihenes_idejere_4

Valódi, tartalmilag értékes bestseller a cégvezetési szakkönyv kategóriájában; sokak szerint minden vállalkozónak kötelező olvasmány. Érthető formában vázolja fel az emberi erőforrás optimális összetételét, a minden vállalkozásban nélkülözhetetlen három embertípus, a vállalkozó, a vezető és a szakember jellemzőit. Sokat tanulhatunk belőle a szervezetfejlesztésről is, azaz arról, hogy hogyan kell felépíteni egy olyan vállalkozást, amely később az irányító mindennapi munkája nélkül is képes működni.

https://www.bagolyvar.hu/webshop/product/a-vallalkozas-mitosza,000009.html

 

A kiválóság hat alapelve

Szechenyi_Tokealap-kezelo_Zrt_olvasnivalo_pihenes_idejere_5

Egy kiváló kézikönyv, amely gyakorlati cégépítési tanácsokat tartalmaz. Olvasói szerint abban tér el leginkább a hasonló, vállalkozásokról szóló kiadványoktól, hogy 20 százalék elméletet és 80 százalék gyakorlatot tartalmaz. Azt mondják, minden alkalommal, amikor kézbe veszik, új bölcsességet és gyakorlati tippeket fedeznek fel benne, amelyek megoldást kínálnak a hétköznapi problémákra.

https://www.sixdisciplines.hu/books_akivalosaghatalapelve