2019-ben negyedik alkalommal rendezi meg a Budapesti Értéktőzsde a hazai közép- és nagyvállalatok vezetőit megszólító BÉT50 konferenciát. Az eseményen bemutatásra kerül a frissen elkészült, az 50 legígéretesebb hazai középvállalatot felvonultató BÉT50 kiadvány, az előadók között Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke is feltűnik – nézzük, pontosan mit is tartogat az őszi vállalati konferencia programja!

BÉT50: kiadvány, konferencia, klub

A szeptember 19-i rendezvény középpontjában a vállalatokat érintő gazdaságpolitikai irányok és a növekedéssel együtt járó kihívások foglalnak helyet. Az idei témák között olyan aktuális kérdések kerülnek fókuszba, mint a vállalatfejlesztés– és finanszírozás, a nemzetközi piac felé való terjeszkedés, vagy a kötvénypiac sajátosságai.

Az előadásokon és panelbeszélgetéseken túl a jelenlévők elsőként nyerhetnek betekintést a BÉT50 kiadványsorozat 2019-es számába. A kiadvány minden évben 50 inspiráló, érdeklődésre megérdemelten számot tartó, Magyarországon működő és magyar tulajdonú vállalatot mutat be, amelyek a saját területükön már bizonyítottak, jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek.

A konferencia egyik központi aspektusa a networking: a több mint 400 résztvevőt számláló mezőnyben az idei és a korábbi évek BÉT50 kiadványaiban szereplő cégek vezetői, tulajdonosai, hazai kereskedelmi bankok és brókercégek képviselői, tanácsadó cégek vezetői, szenior munkatársai, illetve a külföldi előadók egyaránt jelen lesznek.

A programokról

A kapunyitást követően Patai Mihály, a Budapesti Értéktőzsde elnöke köszönti a jelenlévőket, majd Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyitja az előadások sorát. A délelőtti blokk első felében Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke is a pódiumra vonul, aki a vállalatépítés különböző módjait, köztük a tőkepiacon való megjelenést és a kifektetésben rejlő lehetőségeket járja körbe. Ezután Szabó Levente László, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese mutatja be a vállalatfinanszírozás hazai helyzetét. Rövid szünetet követően két panelbeszélgetésnek is tanúi lehetnek a résztvevők: ezek a BÉT50 vállalatait érintő témákat bontják ki, úgy, mint a vállalatépítés kihívásai, az innováció fontossága vagy a nemzetközi terjeszkedés.

A délelőtti programot a konferencia két külföldi vendégelőadójának előadásai teszik teljessé: Umerah Akram, az ELITE nemzetközi vállalatfejlesztési hálózat üzletfejlesztési vezetője az ELITE-ről, mint a vállalatokat és a tőkét hídként összekötő programról fog beszélni. Krzysztof Zdanowski, a lengyel Summa Linguae elnöke – köszönhetően befektetőként és tanácsadóként szerzett tapasztalatainak – az általa kifejlesztett sajátos üzleti modell alapjait és a vállalkozásfejlesztéshez szükséges tudnivalókat osztja meg a publikummal.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]

Az ebédszünet után két nagyszabású workshoppal folytatódik a programsorozat. Az IPO bootcamp keretein belül a Budapesti Értéktőzsde piacai és szolgáltatásai kerülnek előtérbe, végigkísérve egy tőzsdei bevezetés menetét, a felkészülés, a tőkegyűjtés és a bevezetés folyamatán keresztül. A témák közül a növekedés, a szervezetfejlesztés, a nyilvános piacokon és az oda vezető úton alkalmazható stratégiák is bemutatásra, részletezésre kerülnek; emellett a panelbeszélgetésben résztvevő cégek vezetői saját benyomásaikat is megosztják.

A délután második része, egyben a konferencia utolsó programja az ELITE Program Magyarországon betöltött szerepét mutatja be: a képzést korábban elvégző panelrésztvevők prezentálják élményeiket, tapasztalataikat.

Az IPO workshopon a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. is részt vesz: a társaság a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap révén segíti a tőzsdén megjelenő hazai kis és középvállalkozások finanszírozási eszközeinek diverzifikációját, hatékony forrásbevonási lehetőséget biztosítva a magas növekedési potenciállal rendelkező, nemzetközi piacra lépésre érett és további növekedésre képes vállalkozások számára. A közel másfél éve működő tőkealap képviseletében Tóth József, az alap tranzakciós igazgatója az IPO workshop keretében megrendezett kerekasztal-beszélgetés során megosztja a nyilvános piaccal és befektetésekkel kapcsolatos szakmai tapasztalatait a konferencia résztvevőivel.

Az eseményről további részletes információ az alábbi hivatkozáson található.