SZTAKözel 70 hazai kis- és középvállalkozásból álló portfólió esetén már egészen sokatmondó elemzést lehet készíteni az éves eredményekről. 2015 júliusában, négy éves működés után az SZTA elmondhatja magáról, hogy több mint 9 milliárd forint tőkével segíti a magyar kkv-kat, és még mindig van közel fél év a kihelyezési időszak végéig. Ez alatt az időszak alatt várhatóan a teljes, mintegy 13 milliárd forintos tőkeforrás kihelyezésre kerül, a tőkealap számításai szerint összesen közel 100 vállalkozás növekedését támogatva. A még befektetésre váró vállalkozások számára biztatóak lehetnek a portfóliócégek 2014-es működéséről készített elemzés.

Az SZTA folyamatosan nyomon követi portfóliócégei tevékenységét, eredményeit, amelyből évente elkészít egy összegzést, amely folyamatosan arról árulkodik, hogy az Európai Unióban is egyedülálló tőkeprogram rendkívül sikeresen működik. Bár a befektetési időszak 2015 végén lezárul, tapasztalataink azt mutatják, hogy még számos olyan hazai kis- és középvállalkozás található a piacon, amely növekedéséhez jelentős segítséget nyújtana a Széchenyi Tőkealap által nyújtott finanszírozási forrás, sőt az Alap utolsó körös befektetései is több ígéretes vállalkozás közül fognak kikerülni, a kihelyezhető tőkeforrás azonban sajnos véges.

De vizsgáljuk meg a portfóliócégek eredményességének legfontosabb pontjait, megállapításait!

A fenti eredmények jól mutatják, hogy számos olyan vállalkozás működik Magyarországon, amely tőkebevonás segítségével jelentősen tudná növelni cégértékét, legyen szó a fémiparban, feldolgozóiparban, autóiparban, informatikában, egészségügyben vagy éppen a kreatíviparban tevékenykedő többéves múlttal rendelkező vagy akár induló vállalkozásról. Számukra kulcskérdés, hogy megtalálják a nekik legmegfelelőbb tőkekonstrukciót, illetve azt a tőkebefektetőt, akivel hatékonyan és eredményesen együtt tudnak működni.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]