Mercedes-Benz Fashion WeekSzámos magyar és külföldi divatmárka mutatkozik be október 10-11-én a Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. együttműködése eredményeként megszülető nemzetközi divathéten Budapesten. A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-on a Széchenyi Tőkealap több kreatívipari portfóliócége is részt vesz, de az érdeklődők a hazai márkák mellett megismerkedhetnek a Visegrádi négyek, Szerbia és Horvátország tervezőinek munkáival is. A legnagyobb divatipari cégportfólióval rendelkező SZTA-t az eseményen az ÁERON, a DORA ABODI és a REKAVAGO képviseli.

Az ÁERON legújabb, 2016-os tavaszi-nyári kollekcióját Antwerpen, New York és Párizs után a budapesti közönséggel is megismerteti. ABODI 2016-os tavasz-nyári Dystopia gardens című kollekciója Milánó és Párizs után, és Shanghajjal egy időben Budapesten kerül bemutatásra. Az ABODI ruhakollekcióhoz a cipőkollekció a REKA VAGO márkával kollaborációban készült.

A nemzetközi rendezvény a Várkert Bazárban várja az érdeklődőket. Október 10-én, szombaton 20:00-tól az AÉRON, a nap záróshow-jaként pedig 22:00-tól ABODI kollekciója lesz látható REKA VAGO cipőivel. A részletes program ezen a linken érhető el.

A legnagyobb kreatívipari cégportfólióval rendelkező Széchenyi Tőkealap már öt befektetésével (REKAVAGO, DORA ABODI, ÁERON, HAMERLI, platán-BÚTOR) vállal kulcsszerepet a szektor fellendítésében, és továbbra is keresi az ígéretes, kockázati tőkét igénylő kreatívipari vállalatokat. A kreatív vállalkozások eredményeit, céljait bemutató 1-2 oldalas teasereket a Széchenyi Tőkealap az info@szta.hu címre várja 2015. október 19-ig. A felhívással kapcsolatos további részletek a Design Hét Budapestről szóló blogbejegyzésében találhatók.

A Mercedes-Benz Fashion Week Central egyes programjaira ezen a linken lehet jegyeket vásárolni. Az esemény jegyeladásból származó teljes bevételt a Design Terminál a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlja fel.

[post_newsletter title=”Iratkozzon fel hírlevelünkre!”][/post_newsletter]