Befektetésünk

Amellett, hogy komoly megtérülést várunk a befektetéstől, szakmai partnerként és potenciális társbefektetőként tekintünk egymásra.

Legfrissebb sikereink

Euroventures

Az elmúlt három évtized során az előző tőkealapjainkban összesen mintegy 40 milliárd forintot kezeltünk és a hazai piacon rekordszámú, közel 50 exitet hajtottunk végre, benne több tőzsdei kibocsátással a NYSE-n, a NASDAQ-on és más európai tőzsdéken.. Amerikai és európai stratégiai befektetők, valamit régiós pénzügyi befektetők részére is értékesítettünk számos vállalatot. Mindehhez több mint négyezer befektetési lehetőséget vizsgáltunk meg.

Befektetéseinkkel elsősorban a kelet-közép európai régió innovatív, nagy növekedési potenciált mutató cégeire fókuszálunk, eddigi legnagyobb sikereinket a technológiai szektorban értük el. A befektetés lehetővé teszi, hogy a Euroventures több körben nyolc-tíz növekedési szakaszban lévő technológiai vállalatba egyenként 1-2 milliárd forintot fektessen be hazánkban és a régióban.

Sikereink hátterében a menedzsment kompetenciákra fókuszáló alapos befektetési kiválasztási folyamat mellett az általunk képviselt partneri együttműködés és az exitekben szerzett jelentős tapasztalat áll. Az Euroventures aktív portfólió-menedzsmentje elsősorban a cégek vezetőségével az igények szerinti heti, illetve havi rendszerességű konzultációk során a stratégia végrehajtásának folyamatos követésében és az exitre való közös felkészülésben nyilvánul meg, .Olyan kereskedelmi árbevétellel rendelkező, gyorsan növekvő, jól skálázható, elsősorban technológiai cégekbe fektetünk, amelyek kezdettől fogva nemzetközi méretekben gondolkodnak és jelentős értéket tudnak teremteni.

Tánczos Péter, a Euroventures ügyvezető partnere